Zsófi Blogol

Melyik a legfinomabb fesztivál az idén?

Hát a Palacsintafesztivál! Idén VI. alkalommal rendezik meg Balatongyörökön a Palacsintafesztivált. Az eseményre április 29-én fog sor kerülni, ahol a hagyományos ízek mellett, különböző édes és sós, többek között töltött, panírozott, csúsztatott, rakott, csőben sült palacsintákat kóstolhatnak a résztvevők. Míg a vendégeket a temérdek finomság, zenés és gyermekprogramok, valamint kézműves játszóház várja, addig a vállalkozó kedvű versenyzők nem csak palacsinta készítő és reformáló tehetségüket mérik majd össze, de palcsintaforgató tudásukat is tesztelhetik. A mulatság végén a szerencsés győztesek pedig elnyerik a Györöki Palacsintás király és királynő címet.

Melyik a legfinomabb fesztivál az idén? - Zsófi Blogol

És hogy miért érdemes ellátogatni Balatongyörökre még akkor is, ha épp nincs Palacsintafesztivál?

Balatongyörök a Balaton északi partjának egyik legszebb települése, gyönyörű panorámával a Szigligeti-öbölre, mely a település keleti szélén található Szépkilátóból tárul elénk. A környék szőlőhegyein pedig pincészetek és présházak hosszú sora található. A település tökéletesen alkalmas a kirándulni vágyók számára is, hiszen itt található a Balaton-felvidéki Nemzeti Park tanösvénye, a Római-forrás, a Büdöskúti Arborétum, a Szobakű barlang. És ha már arra járunk, feltétlen vezessen ututnk Bélap-völgy felé, hiszen a Balatongyörök – Szobakű barlang – Büdöskútpuszta sárga jelzésű útból, Bélap-völgyből jobbra ágazó úton haladva eljuthatunk Bisekű hatalmas sziklafalához, ami a kerecsensólymok fészkelő helye és melyet megmászva gyönyörű kilátás tárul elénk. Az aktív kikapcsolódásra vágyók számára pedig a kiránduláson kívül röplabda- és teniszpálya, szörf-, csónak-, és vízi-bicikli kölcsönzés, felújított kerékpárút és a Balaton egyik leghosszabb horgászható partszakasza és egy 99 férőhelyes csónakkikötő áll rendelkezésre.

Melyik a legfinomabb fesztivál az idén? - Zsófi Blogol

Végezetül hadd idézzem Eötvös Károly szavait!

„Mikor Meszes-Györök irányába értünk, ahol az út északra fordul, a nap már nyugodni készült. Sugarait még teljes erővel ontá az előttünk elterülő tájra, de a sugarak már sárgulni és piroslani kezdtek. S a pirosló sugarak fényénél felnyílt előttem egy tájkép, amelyhez hasonlót még lángész nem alkotott. De nem is álmodott… […] Sohasem felejtem azt a pillanatot, amikor én ezt a tündérországot először megláttam. […] Nekem talán nem is hiszi el a világ, talán rajongásnak, talán magyar vérmességnek tulajdonítja véleményemet. Majd megmutatja a jövő. Az a meszes-györöki fok, ahol engem megállított az ámulat, egykor s talán nemsokára a világ összes mívelt ifjainak s hölgyeinek gyülekezőpontja lesz. Csak fedezzék föl egyszer. Tisztítsátok ki Meszes-Györöknél a Balaton partját, söpörjetek el a parti vízből nádat, követ: ez lesz a Balatonnak legelső fürdőtelepe.”

 

A képek forrása: http://balatongyorok.hu/

 

Zsófi Blogol

Köszönöm, hogy elolvastad!
Észrevételeidet, megjegyzéseidet várom szeretettel kommentben!
Tarts velem legközelebb is!
Üdv. Zsófi

 
Amennyiben tetszett az írásom kérlek támogass egy like-kal, vagy oszd meg a cikket, kövess Facebookon, vagy az Instagramon!
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!