Zsófi Blogol

Mézes gyros

A mai recept egy kis különlegesség lesz, mézes gyros. Habár sose tanultam, szeretek sütni-főzni. A legjobban talán az tetszik benne, hogy az  ember szabadon kísérletezhet az ízekkel. Ha a végeredmény nem úgy sikerül, ahogy azt szerettük volna, maximum többet nem készítjük el. Ez a recept is egy ilyen kísérletezésem során keletkezett.

Lássuk a hozzávalókat:

  • 1kg csirkemellfilé felkockázva
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fűszerek:
    • bazsalikom
    • majoranna
    • piros paprika, vagy cayen chili paprika
    • fehér- és feketebors
    • oregánó
    • kakukkfű
  • 5-6 evőkanál méz
  • 1-1,5dl víz

Zsófi Blogol - Mézes gyros 1

Elkészítés:

Az apróra vágott vörös- és fokhagymát egy kis olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet. Időnként megforgatva fehéredésig sütjük a húst, majd felöntjük a vízzel, ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket és jól elkeverjük. (Ha még egyszerűbben szeretnénk elkészíteni a húst, használhatunk kész gyros fűszerkeveréket is. Én személy szerint jobban szeretem magam hozzáadni az egyes fűszereket.)

Zsófi Blogol - Mézes gyros 2

A húst puhára főzzük és hagyjuk, hogy elforrjon róla a víz. Ezután hozzáadjuk a mézet, jól elkeverjük, majd hagyjuk, hogy a mézbe forgatott hús aranybarnára piruljon. Ha nem találjuk elég szaftosnak, adhatunk mellé több mézet.

A kész húst zöldséges párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Zsófi Blogol - Mézes gyros 3

Zsófi Blogol

Köszönöm, hogy elolvastad!
Észrevételeidet, megjegyzéseidet várom szeretettel kommentben!
Tarts velem legközelebb is!
Üdv. Zsófi

 
Amennyiben tetszett az írásom kérlek támogass egy like-kal, vagy oszd meg a cikket, kövess Facebookon, vagy az Instagramon!
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!