A mai recept egy kis különlegesség lesz, mézes gyros. Habár sose tanultam, szeretek sütni-főzni. A legjobban talán az tetszik benne, hogy az ember szabadon kísérletezhet az ízekkel. Ha a végeredmény nem úgy sikerül, ahogy azt szerettük volna, maximum többet nem készítjük el. Ez a recept is egy ilyen kísérletezésem során keletkezett.
Lássuk a hozzávalókat:
Elkészítés:
Az apróra vágott vörös- és fokhagymát egy kis olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet. Időnként megforgatva fehéredésig sütjük a húst, majd felöntjük a vízzel, ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket és jól elkeverjük. (Ha még egyszerűbben szeretnénk elkészíteni a húst, használhatunk kész gyros fűszerkeveréket is. Én személy szerint jobban szeretem magam hozzáadni az egyes fűszereket.)
A húst puhára főzzük és hagyjuk, hogy elforrjon róla a víz. Ezután hozzáadjuk a mézet, jól elkeverjük, majd hagyjuk, hogy a mézbe forgatott hús aranybarnára piruljon. Ha nem találjuk elég szaftosnak, adhatunk mellé több mézet.
A kész húst zöldséges párolt rizzsel tálaljuk.