Mézes gyros

A mai recept egy kis különlegesség lesz, mézes gyros. Habár sose tanultam, szeretek sütni-főzni. A legjobban talán az tetszik benne, hogy az  ember szabadon kísérletezhet az ízekkel. Ha a végeredmény nem úgy sikerül, ahogy azt szerettük volna, maximum többet nem készítjük el. Ez a recept is egy ilyen kísérletezésem során keletkezett.

Lássuk a hozzávalókat:

Elkészítés:

Az apróra vágott vörös- és fokhagymát egy kis olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet. Időnként megforgatva fehéredésig sütjük a húst, majd felöntjük a vízzel, ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket és jól elkeverjük. (Ha még egyszerűbben szeretnénk elkészíteni a húst, használhatunk kész gyros fűszerkeveréket is. Én személy szerint jobban szeretem magam hozzáadni az egyes fűszereket.)

A húst puhára főzzük és hagyjuk, hogy elforrjon róla a víz. Ezután hozzáadjuk a mézet, jól elkeverjük, majd hagyjuk, hogy a mézbe forgatott hús aranybarnára piruljon. Ha nem találjuk elég szaftosnak, adhatunk mellé több mézet.

A kész húst zöldséges párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Címkék: ,

Köszönöm, hogy elolvastad!

Észrevételeidet, megjegyzéseidet várom szeretettel kommentben!

Tarts velem legközelebb is!

Üdv. Zsófi

 
Amennyiben tetszett az írásom kérlek támogass egy like-kal, vagy oszd meg a cikket, kövess Facebookon, vagy az Instagramon!
Tovább a blogra »