Zsófi Blogol

Tárkonyos pulykaragu

Ma egy újabb recepttel készültem nektek. Finom és pofon egyszerű! Lássuk mi kell hozzá!

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka comb vagy mell filé felkockázva
  • 1-1,5 kis poharas tejföl
  • 25 ml citromlé
  • víz
  • fűszerek
    • őrölt tarka bors
    • őrölt chili paprika
    • morzsolt majoranna
    • petrezselyem
    • zeller levél
  • 1 kis fej vörös hagyma
  • 1 kis fej lila hagyma
  • pár gerezd fokhagyma, ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és egy kis olajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst, amit ízlés szerint sózunk és borsozunk. Miután a hús megsült, pirítunk rajta picit, ezután felöntjük egy kevés vízzel (kb. a negyedéig lepje el). Hozzáadjuk ízlés szerint a fűszereket és a citromlevet, majd jól elkeverjük. Miután elforrt róla a víz, hozzáadjuk a tejfölt, hagyjuk, hogy újra felforrjon, így az ízek összeérnek, és a ragu el is készült. Rizzsel és párolt zöldségekkel tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Zsófi Blogol

Köszönöm, hogy elolvastad!
Észrevételeidet, megjegyzéseidet várom szeretettel kommentben!
Tarts velem legközelebb is!
Üdv. Zsófi

 
Amennyiben tetszett az írásom kérlek támogass egy like-kal, vagy oszd meg a cikket, kövess Facebookon, vagy az Instagramon!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!