Zsófi Blogol

Málnás smoothie – a fogyasztó finomság

Smoothie-t csinálni nem nagy ördöngősség és szinte bármilyen gyümölcsből elkészíthető ez az egészséges finomság. Ráadásul most jön a tavasz és vele a finomabbnál finomabb gyümölcsök szezonja. A málnát sajnos nehéz frissen beszerezni, hiszen viszonylag kevés termést hoz és csak rövid ideig fogyasztható. Azonban fagyasztott állapotában könnyen hozzájuthatunk.

De lássuk miért is esett erre a gyümölcsre a választásom! Amellett, hogy egy igazán zamatos bogyóról beszélünk, rengeteg vitamint tartalmaz. 100grammban 25mg C-vitamin, valamint B1-, B2-vitamin és A-provitamin is található benne. De nem feledkezhetünk meg kiemelkedően magas kálcium-, kálium-, magnézium- és vastartalmáról sem, hiszen egy marék málna fedezi napi szükségleteink mintegy 10%-át ezekből az ásványi anyagokból.

A málna nem csak vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, de antioxidáns tartalma is igen magas, mely segíthet az edzések során a zsírégetésben, és szerepet játszhat sejtjeink fiatalon tartásában is. Így nyugodtan fogyasszuk edzés előtti, vagy utáni hűsítőnek, energizálónak, illetve fogyókúra alatt is. Most pedig lássuk hogyan készül a málnás smoothie!

Hozzávalók:

  • 250g fagyasztott málna
  • 1 kis doboz zsírszegény natúr joghut
  • ízlés szerint 1-2 evőkanál méz
  • fél bögre tej

Elkészítés:

A hozzávalókat egyszerűen turmixoljuk össze, vagy egy tálban, botmixerrel is pépesíthetjük, ha nincs turmixgépünk. Kész is a lágy, ízletes, jéghideg frissítő!

Egészségetekre! 🙂

Zsófi Blogol

Köszönöm, hogy elolvastad!
Észrevételeidet, megjegyzéseidet várom szeretettel kommentben!
Tarts velem legközelebb is!
Üdv. Zsófi

 
Amennyiben tetszett az írásom kérlek támogass egy like-kal, vagy oszd meg a cikket, kövess Facebookon, vagy az Instagramon!
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!