Gyümölcsös zabszelet

Mára egy elképesztő finom, mégis nagyon egészséges nasit hoztam nektek, mely tele van rostokkal és vitaminokkal.

A zabpehely mára nagyon elterjedt és beépült a legtöbb ember mindennapjaiba. Ám a boltban kapható zabpelyhek és zabszeletek többsége tele van cukorral, mesterséges színezékekkel és ízfokozókkal. Ezért most szeretném megmutatni hogyan készíthetitek el saját, egészséges zabszeleteteket.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A banánokat meghámozzuk és egy tálban villával, vagy egy botmixerrel jó alaposan összetörjük, ezután hozzáadjuk a zabpelyhet, majd belekeverjük a mézet, a mandulaaromát és végül a fahéjat is. Ezután a masszát egyenletesen elolszatjuk egy tepsiben. (Nem szükséges kivajazni, vagy sütőpapírt tenni alá, nem ég le.) Ezután 1-2 órára állni hagyjuk, ha tudjuk, tegyük hűtőbe. Majd a pihentetést követően 160-170 °C – on 10-20 perc alatt készre sütjük.

Fogyaszthatjuk joghurtba, vagy csokiba mártva is, de én a kedvenc gyümölcsös tűrómmal szeretem a legjobban, aminek a receptjét ide kattintva elolvashatjátok! 🙂

Jó étvágyat! 🙂

 
Címkék: ,

Köszönöm, hogy elolvastad!

Észrevételeidet, megjegyzéseidet várom szeretettel kommentben!

Tarts velem legközelebb is!

Üdv. Zsófi

 
Amennyiben tetszett az írásom kérlek támogass egy like-kal, vagy oszd meg a cikket, kövess Facebookon, vagy az Instagramon!
Tovább a blogra »