Mára egy elképesztő finom, mégis nagyon egészséges nasit hoztam nektek, mely tele van rostokkal és vitaminokkal.
A zabpehely mára nagyon elterjedt és beépült a legtöbb ember mindennapjaiba. Ám a boltban kapható zabpelyhek és zabszeletek többsége tele van cukorral, mesterséges színezékekkel és ízfokozókkal. Ezért most szeretném megmutatni hogyan készíthetitek el saját, egészséges zabszeleteteket.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A banánokat meghámozzuk és egy tálban villával, vagy egy botmixerrel jó alaposan összetörjük, ezután hozzáadjuk a zabpelyhet, majd belekeverjük a mézet, a mandulaaromát és végül a fahéjat is. Ezután a masszát egyenletesen elolszatjuk egy tepsiben. (Nem szükséges kivajazni, vagy sütőpapírt tenni alá, nem ég le.) Ezután 1-2 órára állni hagyjuk, ha tudjuk, tegyük hűtőbe. Majd a pihentetést követően 160-170 °C – on 10-20 perc alatt készre sütjük.
Fogyaszthatjuk joghurtba, vagy csokiba mártva is, de én a kedvenc gyümölcsös tűrómmal szeretem a legjobban, aminek a receptjét ide kattintva elolvashatjátok! 🙂
Jó étvágyat! 🙂